Νέο Webinar «Κλιματική αλλαγή και κτηνοτροφία»

17/07/2021 - 20:48 -- Iosif Mpizelis
Ημ/νία:
17/07/2021
Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας
Θέμα:
Νέο Webinar «Κλιματική αλλαγή και κτηνοτροφία»
Ακαδημαϊκές Συνεργασίες Ερευνητικά Προγράμματα

Η 5η συνεδρία της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα «Κλιματική αλλαγή στη γεωργία», που διοργανώνεται από τους εταίρους του έργου CLICHA, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/06/2021, μέσω της πλατφόρμας ZOOM και μεταδόθηκε μέσω της σελίδας Facebook του έργου.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διερεύνησε το θέμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην κτηνοτροφία. Το θέμα καλύφθηκε από δύο διακεκριμένους ομιλητές, τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Λαλιώτη, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και τον Δρ. Γιώργο Συμεών, Αναπληρωτή ερευνητή στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ’. Το διαδικτυακό σεμινάριο συντονίστηκε από τον υπεύθυνη έργου του CLICHA, Φαίη Πλακαντωνάκη.

Η παρουσίαση του πρώτου ομιλητή με τίτλο «Ζωική παραγωγή προς την κλιματική αλλαγή» ανέλυσε τις νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλα τα ζωικά συστήματα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τα μέτρα άμβλυνσης που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων.

Ο δεύτερος ομιλητής επικεντρώθηκε στις «Επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή πουλερικών» και συζήτησε τις δυνατότητες του κλάδου των πουλερικών να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η προσαρμογή όσον αφορά την παραγωγικότητα και το κόστος.

17/07/2021 - 20:48