Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες»

29/03/2019 - 11:46 -- Mary Plessa
Ημ/νία:
29/03/2019
Πρυτανεία
Θέμα:
Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες»
Συνέδρια - Σεμινάρια - Διαλέξεις - Ομιλίες

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή του Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας 1-2 Απριλίου, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα World Human Forum, σε συνεργασία με το SDSNGreece.

 

Με έδρα την Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια αποτελεί την κύρια πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και ευρέσεως λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη. Το Convergences Forum, το οποίο συνεργάζεται με 240 οργανισμούς και μετρά περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου Emmanuel Macron, ενώ στην Ελλάδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. 

Φέτος, το πρώτο Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ, εστιάζει στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις», ώστε να κατακτήσουμε τον απόλυτο στόχο: μία Ελλάδα με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια! 

Την εναρκτήρια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί 1 Απριλίου στις 19:30 στο ιστορικό Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας», θα τιμήσουν με την παρουσία τους Ομιλητές διεθνούς φήμης, που επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας, όπως o Prof. Muhammad Yunus, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, διάσημος κοινωνικός επιχειρηματίας και πατέρας της “Μικροχρηματοδότησης”, που έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους από την ακραία φτώχεια και ο Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτής του Potsdam Institute for Climate Impact Research και βασικός σύμβουλος της Άγκελα Μέρκελ και του Πάπα Φραγκίσκου σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

 

Στις 2/4 μεταξύ των ωρών 12:00-13:30 το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης συντονίζει συζήτηση για την ασθένεια του Πλατάνου και τις επιπτώσεις της στο Περιβάλλον και τον κοινωνικό ιστό του τόπου μας στο Hub Events, Αλκμήνης 5, 11854 ΑΘΗΝΑ αναζητώντας συμμαχίες & συνέργειες.

 

 

29/03/2019 - 11:46